Banaani-zucchini leipä / banan & zucchinibröd

bananbro%cc%88d

2½ dl kaurahiutaleita
1½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 kypsää banaania
2 kananmunaa
½ pieni zucchini
1tl ruokasooda
1tl leivinjauhe
Ripaus merisuolaa

Halutessa:
Kanelia ja kardemummaa
Vaniljaa
Loraus vaahterasiirappia
Koristele kurpitsansiemenillä* ja pellavansiemenrouheella

Laita uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhoon. Muusaa banaanit toiseen kulhoon. Raasta zucchini ja sekoita kananmunien kanssa banaanin joukkoon. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada kookosrasvalla rasvattuun (tai leivinpaperilla peitettyyn) vuokaan. Uunissa noin 40min.

Leivästä tulee kostea ja pehmeä, anna viilentyä ennen syöntiä – tai jätä seuraavaan päivään.

*kurpitsansiemeniä suositellaan pienissä määrissä



2½ dl havregryn
1½ dl glutenfritt havremjöl
2 mogna bananer
2 ägg
½ liten zucchini
1 tsk matsoda
1 tsk bakpulver
En nypa havssalt

Om du vill:
Kanel och kardemumma
Vanilj
En skvätt lönnsirap
Dekorera med pumpafrön* och krossade linfrön

Sätt ugnen på 200c. Blanda alla torra ingredienser. Mosa bananerna i en annan skål. Riv zucchinin och blanda in den med äggen i bananen. Rör ihop alla ingredienser. Smörj ungsformen med kokosfett (eller täck in med bakplåtspapper) och häll i degen. In i ugnen i ungefär 40min.

Brödet blir mjukt och fuktigt, låt det svalna innan du äter – eller lämna tills nästa dag.

*pumpafrön rekommenderas i små mängder

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s