Vietnamilaiset kevätrullat / vietnamesiska vårrullar

_mg_1263-copy

(3-4:lle henkilölle / personer)

R
iisinuudeleita / risnudlar
1pkt tofu / tofu
1 pussi jättikatkarapuja / jätteräkor
Salaattia / sallad
½ zucchini / zucchini
2kpl porkkanaa / morötter
1 pieni chili / liten chili
1 tuore korianteriruukku / färsk koriander


Tarvitset myös: leveän vedellä täytetyn lautasen, puhtaan keittiöpyyhkeen tai liinan.

Sulata jättikatkaravut. Valmista riisinuudelit kuumassa vedessä noin 2-3min ja valuta. Kuutioi ja paista tofu. Leikkaa raa’at porkkanat ja zucchini ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti sopiviin paloihin, voit repiä valmiiksi myös korianterin lehdet lautaselle. Pilko chili pieniin paloihin.

Liuota riisipaperi (jos käytät 2kpl päällekkäin, rulla pysyy paremmin kasassa) hetken vedellä täytetyssä lautasessa. Nosta kokonaan liuotettu riisipaperi keittiöpyyhkeelle. Aseta täytteet riisipaperin keskelle päällekkäin, kuin täyttäisit pientä tortillaa. Käännä riisipaperi varovasti ensin vaakasuunnassa, mahdollisimman tiukkaan pakettiin, ja sitten rullan päädyt. Käännä rulla lautaselle, ja nauti sellaisenaan tai dippaa soijakastikkeeseen tai pähkinäkastikkeeseen!

Päkinäkastike
4rkl maapähkinävoita
3rkl soijakastiketta
3rkl riisiviinietikkaa
1rkl vaahterasiirappia
4rkl vettä


Sekoita ainekset pieneen kattilaan tai paistinpannuun, anna kiehua hetken miedolla lämmöllä sekoittaen. Toimii sekä dippikastikkeena (lisää halutessa enemmän vettä, jotta siitä tulee juoksevampi) että marinadina esimerkiksi tofulle.

 


(3-4:lle personer)

Risnudlar
1 paket tofu
1 påse jätteräkor
Sallad
½ zucchini
2 st morötter
1 liten chili
1 färsk koriander

Du behöver också: ett brett fat med vatten och en ren kökshandduk.

Smält räkorna. Mjuka upp risnudlarna i hett vatten, ung. 2-3min, och skölj av. Skär tofun i kuber och stek lätt. Skär råa morötter och zucchinin i smala strimlor. Riv salladen i passliga små bitar, du kan också riva koriandern färdigt på ett fat. Hacka chilin.

Blötlägg rispappret på fatet med ljummet vatten (om du använder två rispapper på varandra hålls rullan bättre ihop). Lägg rispappret på handduken, och staka ingredienserna på varandra i mitten av rullen. Vik rispappret först försiktigt våglängds, och vik sedan in ändorna på pappret. Vänd om rullen på ett fat, och avnjut som sådan eller dippa i sojasås eller jordnötssås.

Jordnötssås
4msk jordnötssmör

3msk sojasås
3msk risvinsvinäger
1msk lönnsirap
4msk vatten

Blanda ingredienserna i en liten kastrull eller på en stekpanna. Låt koka på mild värme, rör om under tiden. Funkar både som dippsås (lägg till vatten enligt hurdan konsistens du vill ha) eller som marinad till exempelvis tofu.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s