Hokkaido-kurpitsakeitto / Hokkaidosoppa

soppa

1 hokkaido-kurpitsa
1 pieni bataatti*
250 ml kookosmaitoa
1/2 chili
1 tl tuoretta inkivääriä
Suolaa ja pippuria

Pilko kurpitsa noin viiteen osaan. Laita uuniin 200 astetta ja paahda kurpitsapalat pellillä 20-25min, jonka jälkeen kurpitsan kuori irtoaa helpommin. Kuori ja pilko bataatti. Laita kattilallinen vettä kiehumaan ja lisää bataatti ja kurpitsa. Keitä kunnes ovat pehmeät. Säästä kupillinen keittovettä ja kaada loput pois. Hakkaa chili ja raasta inivääri. Lisää mausteet ja sekoita sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito sekä keittovettä sen mukaan kuinka juoksevaa keittoa haluat.

*bataatti on low-FODMAP vain pienissä annoksissa, jätä pois jos ei sovi tai jos olet epävarma


1 hokkaido-pumpa
1 liten batat*
250 ml kokosmjölk
1/2 chili
1 tsk färsk ingefära
Salt och peppar

Skär pumpan i ungefär fem delar. Sätt ugnen på 200 grader och rosta pumpabitarna i 20-25 minuter, detta gör att det är mycket lättare att skala. Skala och hacka bataten. Sätt en kastrull och koka och lägg i bataten och pumpan. Koka tills de har mjuknat. Spara en mugg av kokvattnet och häll bort resten. Finhacka chili och riv ingefäran. Tillsätt kryddor och blanda med en stavmixer. Tillsätt kokosmjölk och kokvattnet tills du har fått en passlig lös konsistens.

*batat är låg FODMAP endast i små mängder, lämna bort om den inte passar din diet eller om du är osäker

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s