Siemennäkkäri / fröknäcke

nakkari

2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä*
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl rypsiöljyä
Hiutalesuolaa

Sekoita kuivat ainekset. Kaada sekoituksen päälle kiehuva vesi ja öljy. Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paina seos suht ohueksi ja tee veitsellä valmiita palasia. Sirottele päälle hiutalesuolaa ja pistä 150 asteiseen uuniin 1h. Paras rapeus syntyy sulkemalla tunnin jälkeen uuni, ja antamalla näkkileivän viilentyä uunissa ovi auki.

*kurpitsansiemenet ovat low-FODMAP vain pienissä annoksissa, jätä tarpeen mukaan pois ja lisää esim. seesaminsiementen määrää


2 dl majsmjöl
3/4 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor*
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 dl rypsolja
Flingsalt

Blanda de torra ingredienserna. Häll kokande vatten och olja på blandningen, rör om väl. Platta ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och skär ut färdiga bitar med en kniv. Strö på flingsalt och lägg in i ugnen på 150 grader i 1 timme. Bästa knaprigheten fås då du låter knäckebrödet svalna i ugnen med dörren uppe efter att du stängt av den.

*pumpakärnorna är low-FODMAP endast i små mängder, lämna bort enligt behov och öka exempelvis mängden sesamfrön

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s