Kauraleipä / havrebröd

havrebrod

(1 pellillinen)

6 dl kaurahiutaleita
4 dl vettä
1 rkl öljyä
1 rkl tummaa siirappia
1,5 tlk sormisuolaa
Auringonkukansiemet

Laita uuni 250 asteeseen. Sekoita ainekset kulhoon. Aseta leivinpaperi pellille tai uunivuokaan ja kaada taikina päälle. Vuoka asettaa leivän paksuuten, itse pidämme siitä parhaiten kun se on noin 1 cm. Paista uunissa n. 15min tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.


(en plåt)

6 dl havreflingor
4 dl vatten
1 msk olja
1 msk mörk sirap
1,5 tsk flingsalt
Solrosfrön

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ingredienserna i en skål och rör om. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt, alternativt ungsform, och häll på smeten. Tjockleken på brödet går enligt smak, vi tycker mest om när det är högst en centimeter tjockt. Baka ungefär 15 minuter i ugnen eller tills ytan har börjat få lite färg.

2 comments

  1. Hei siis mahtava resepti! Löysin tänne tuolta Facebookin FODMAP-ryhmästä ja tää leipä kiinnosti yksinkertaisuudessaan. Kokeilin heti tänään ja nyt on kovia vaikeuksia pysyä pois keittiöstä napsimasta jäähtyviä leivänpalasia parempiin suihin. 😀 Tuli huippuhyvää ja resepti oli selkeä noudattaa. Alan ehdottomasti seuraamaan, mitä täällä tapahtuu, kun jo ensimmäinenkin kokeilu onnistui noin helposti! Kiitos!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s