Tomaattikeitto / tomatsoppa

tomatsoppa

(2-3:lle)

1 kg tomaatteja
1 nippu timjamia
1 laakerinlehti
kasvisliemi (esimerkiksi tämä)
laktoositon raastettu vuohenjuusto
valkosipuliöljy
3 rkl basilika
tabasco
suola
pippuri

Laita uuniin 200 astetta. Peitä uunipelti alumiinifoliolla. Leikkaa tomaatit puoliksi ja aseta pellille. Kaada oliiviöljyä tomaattien päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuniin 30 – 45min, kunnes ovat pehmentyneet kunnolla. Ota tomaatit uunista ja kaada ne kattilaan timjamin, laakerinlehden ja kasvisliemen kanssa. Lisää vettä sen verran että pinta melkein peittyy ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30min. Sekoita keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta varovasti tabascolla ja/tai muilla lempiyrteillä. Tarjoa tuoreen basilikan ja raastetun vuohenjuuston kanssa.


(2-3 personer)

1 kg tomater
1 knippe timjan
1 lagerblad
Grönsaksbuljong (exempelvis denna)
Laktosfri riven getost (eller annan ost)
Olivolja med vitlökssmak
3 msk basilika
Tabasco
Salt
Peppar

Värm ugnen till 200 grader. Klä en bakplåt med aluminiumfolie. Skär tomaterna på hälften och placera ut dem på bakplåten. Häll olivolja över tomaterna och krydda med salt och peppar. Sätt tomaterna i ugnen i 30-45 minuter, tills de börjar mjukna. Ta sedan ut tomaterna och häll över dem i en kastrull tillsammans med timjan, lagerblad och buljong. Häll på vatten så att det nästan täcker ytan och låt sjuda på medelvärme i ungefär 30 minuter. Mixa med en stavmixer tills soppan blir slät. Smaka av med några stänk av tabasco och/eller andra valfria kryddor. Servera med färsk basilika och riven getost.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s