(noin 1,5dl pestoa)
1 ruukku basilika
0,5 dl valkosipulin makuinen öljy
0,5 dl saksanpähkinöitä
1/2 lime
0,5 dl raastettua parmesaania
Suolaa
Pippuria
Sekoita basilika, saksanpähkinöitä, lime ja öljyä kulhossa. Mikäli valkosipuli maistuu liikaa, niin voit lisätä oliiviöljyä. Survo sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää parmesaanijuusto ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Alkuperäisessä pestokastikkeessa käytetään pinjansiemeniä, mutta saksanpähkinät tai auringonkukansiemenet ovat halvempia ja toimivat yhtä hyvin. Tee pestopasta, käytä dippinä tai lisää öljyä ja käytä kastikkeena.
(ungefär 1,5 dl pesto)
1 kruka basilika
0,5 dl olja med vitlökssmak
0,5 dl valnötter
1/2 lime
0,5 dl riven parmesanost
Salt
Peppar
Blanda basilikan, valnötterna, lime och oljan i en skål. Om vitlökssmaken är för stark så kan man blanda ut med vanlig olivolja. Blanda till en jämn smet med stavmixer. Häll i parmesanosten och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Peston görs egentligen på pinjefrön, men valnötter eller solrosfrön är billigare alternativ och funkar precis lika bra. Gör en pestopasta, använd som dipp eller häll i mer olja för en dressing.
[…] Paista muutaman minuutin ajan öljyssä. Lisää suolaa ja pippuria. Tarjoa esimerkiksi pestokastikkeen ja parmesaanin […]
TykkääTykkää