Sahramipulla / saffransbulle

lussebullar2

(noin 12kpl)

1 pkt sahramia
100 g margariinia
1 muna (+ yksi voiteluun)

2,5 dl mantelimaitoa
2 tl ruokasoodaa
1 rkl psylliumia
1 dl intiaanisokeria
Ripaus suolaa
2 dl kaurajauhoja
4 dl riisijauhoja
1 rkl perunakuitua
1/2 dl perunajauhoja
1 dl maissitärkkelystä

Jos käytät kokonaisia sahrameita, laita edellisenä iltana likoon joko veteen tai viinaan ja käytä leivonnassa neste. Jos käytät sahramijauhetta, laita ruokalusikalliseen vettä imeytymään noin 30min ennen käyttöä. Tämä korostaa makua.

Sulata voi ja lisää maito, psyllium ja ruokasooda. Sekoita ja anna imeytyä 10min. Sekoita joukkoon loput aineksista ja työstä taikina hyvin. Muotoile taikinasta lussepullia, perinteisiä tai vähemmän perinteisiä. Voitele kananmunalla, jonka sekaan voi halutessa sekoittaa hieman kanelia ja neilikkaa.

Laita uuniin 225 astetta ja paista pullat noin 10 min.


(ungefär 12 st.)

1 paket saffran
100 g margarin
1 ägg (+ ett till pensling)

2,5 dl mandelmjölk
2 tsk matsoda
1 msk psyllium
1 dl indiansocker
En nypa salt
2 dl havremjöl
4 dl rismjöl
1 msk pofiber
1/2 dl potatismjöl
1 dl majsstärkelse

Om du använder hela saffran så lägg dem i blöt föregående kväll, antingen i vatten eller sprit. Använd vätskan då du bakar. Om du använder saffranpulver, så lägg saffran och en matsked vatten i en skål ungefär 30min före användning. Detta framhäver smaken.

Smält margarinet och och tillsätt mjölk, psyllium och baksoda. Rör om och låt dra i 10 min. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta degen väl. Forma degen till traditionella eller mindre traditionella lussekattsformer. Pensla med ett ägg, som du kan smaksätta med lite kanel ock nejlika.

Lägg ugnen på 225 grader och stek bullarna i ungefär 10 min.

Jätä kommentti