Porkkanalevite / Morotsröra

morotsdipp

10 porkkanaa / morötter
1 korianteriruukku / korianderkruka
1 dl auringonkukansiemeniä / solrosfrön
1 dl öljyä (+ paahtamiseen) / olja (+ till rostning)
1 rkl meiramia / mejram
1 rkl muskottipähkinää / muskotnöt
1/2 tl tahinia / tahini
1 rkl sitruunamehua / citronsaft

Mustapippuria / svartpeppar
Suolaa / salt
Cilijauhetta / chilipulver

Leikkaa porkkanat paloihin ja aseta leivinpaperille. Ripottele päälle reippaasti öljyä ja suolaa, ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 – 40 min. Laita kaikki ainekset yleiskoneeseen tai kulhoon ja survo sauvasekoittimella tahnaksi. Maista ja mausta oman maun mukaan.


10 morötter
1 korianderkruka
1 dl solrosfrön
1 dl olja (+ till rostning)
1 msk mejram
1 msk muskotnöt
1/2 tsk tahini
1 msk citronsaft

Svartpeppar
Salt
Chilipulver

Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötterna i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rikligt med olja och salt och rosta i ugnen 30 – 40 min. Lägg alla ingredienser i en mixer eller i en skål och mosa med stavmixer till en jämn smet. Smaka av och krydda enligt egen smak.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s