(4:lle)
5-8 keskikokoista perunaa
1 anjovispurkki
4 dl ruokakermaa (kaurapohjainen tai laktoositon)
0,5 dl kevätsipulin vihreää osaa
Suolaa ja pippuria
Rasvaa ja perunakuitua uunivuokaan
Laita uuniin 175 astetta. Rasvaa uunivuoka ja lisää perunakuidut. Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi ja peitä vuuan pohja. Lisää sitten anjovispurkki (liemineen) ja kevätsipuli. Kaada päälle puolet ruokakermasta ja lisää hieman pippuria. Täytä vuoka perunoilla ja kaada sekaan loput kermasta. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista uunin alatasolla 45-50 minuuttia, tai kunnes perunat ovat pehmentyneet.
Janssons frestelse
(för fyra)
5-8 medelstora potatisar
1 anjovisburk
4 dl matgrädde (havrebaserad eller laktosfri)
0,5 dl hackad vårlök ( gröna delen)
Salt och peppar
Matfett och pofiber till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnsform. Skiva potatisen i tunna bitar och täck bottnet, sedan anjovisen (med spad) och vårlök. Häll på hälften av grädden och lite peppar. Fyll ugnsformen med resten av potatisen och häll på resten av grädden. Strö över salt och peppar. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter, eller tills potatisen är mjuk.