Myllärin kaurabrunssi / Myllärins havrebrunch

_mg_8000 copy

Torstaina 9 maaliskuuta Ärtyville Ämmille tarjottiin maukas gluteeniton kaurabrunssi Roster Helsingissä. Helsingin Myllyn tapahtumassa saimme kuulla energisen tervetuliaispuheen Kari Airiselta ja tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wileniuksen inspiroivan puheenvuoron ruokailun tulevaisuudesta. Helsingin Myllyn markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela esitteli Myllärin arvoja, toimintatapoja ja tuotteita. Tiesittekö mm. sen että Helsingin Mylly on yli 80-vuotias perheyritys? Ja että heidän hiutaletehdas Vaasassa käy 100% uusiutuvalla energialla, joka syntyy niiden omista ylijäämä-kaurakuorista? Täältä voi lukea lisää.

Eettinen ruokailu ei ole pelkästään henkilökohtainen valinta, vaan valinta joka vaikuttaa aktiivisesti maapalloon elämään ja tulevaisuuteen. Kestävyyden kannalta on erityisen tärkeää että valitsemme luomu-tuotteita ja että olemme tietoisia ravinto-lähteemme alkuperästä. Me kannustamme syömään puhdasta ruokaa tietty myös IBS näkökulmasta!

Brunssitarjonnan helmet:
Myllärin rouhea siemenpuuro, taivaallisen hyvä ja kuiturikas uutuus jonka otimme heti kotona käyttöön!
Myllärin gluteeniton kaurarouhe, toimii couscousin tai bulgurin tavoin salaattipohjissa (kuten oli brunssissa esillä), risottoihin tai uunipuuroihin.
Kotileipurin kaurapalat, Myllärin valmisseoksesta tehdyt kauraleivät. Seokseen tarvitsee vain lisätä vettä ja hiivaa sekä ja suolaa maun mukaan, superhelppoa! Aijomme kokeilla miten toimivat hiivattomina.
– Kaurafalafelit. Palaamme näihin kun olemme muokanneet reseptiä FODMAP ystävälliseksi.


_mg_7996 copy

Torsdagen den 9 mars blev Ärtyvt Ämmät bjudna på en glutenfri havrebrunch på Roster Helsingfors. Under Helsingin Myllys evenemang fick vi höra ett energiskt välkomsttal av Kari Airinen och ett inspirerande informationspaket av Markku Wilenius, professor i framtidsstudier. Helsingin Myllys marknadsföringschef Riitta Salenius-Mela presenterade Myllärins värderingar, procedurer och produkter. Visste ni att Helsingin Mylly är ett familjeföretag som funnits i över 80 år? Eller att deras havrekvarn i Vasa använder sig av 100% förnybar energi som kommer till av oanvändbart havreskal? Här kan man läsa mera, dock finns texten endast på finska och engelska.

En etisk matkonsumtion är inte endast ett personligt val, utan ett val som aktivt påverkar livet och framtiden på jorden. När man lever enligt en hållbar livsstil så är det viktigt att utgå från ekologiska produkter och att man är medveten om våra näringskällors ursprung. Vi rekommenderar ju förstås ren mat också ur ett IBS perspektiv!

Våra favoriter på brunchbordet (alla länkar är på finska):
Myllärins glutenfria frögröt, en himmelskt god och fiberrik nyhet som vi omedelbart började använda hemma.
Myllärins glutenfria havrekross, kan användas istället för couscous eller bulgur i en sallad (som på brunchen), i en risotto eller ugnsgröt.
Glutenfri havrebitsmix, havrebröd gjorda på Myllärins färdiga mjölmix. Tillsätt vatten, jäst och salt efter smak, superlätt! Vi tänkte prova om det funkar utan jäst.
– Havrefalafel, en suverän idé! Vi återkommer till dem när vi har ändrat receptet så att det är FODMAP-vänligt.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s