Lettukestit / Plättkalas

plattar

(4 annosta)

4 dl mantelimaito
1 kanamuna
1 dl riisijauho
1 dl maissijauho
1 tlk suola
1 tlk sokeri
1 rkl rapsiöljy
1 rkl perunakuitu

Täytä esimerkiksi seuraavalla: 
Hedelmäsalaatti mustikoilla, tuoreella ananaksella, appelsiinilla ja kookoshiutaleilla.

Vispilöi yhteen mantelimaito ja kananmuna. Sekoita kuivat ainekset kulhoon ja yhdistä sitten maitoseos vähitellen jauhoihin, jotta taikinaan ei tule paakkuja. Anna taikinan seistä 30 minuuttia. Paista paistinpannulla voissa tai kookosrasvassa kunnes lettu on saanut väriä toisella puolella, käännä ja paista toinenkin puoli. Pidä valmiit letut lautasella peitettyinä, jotta eivät viilene ennen tarjoilua.

Tarjoa hedelmäsalaatin tai hillon ja kerman kera.


Glutenfria plättar
(4 portioner)

4 dl mandelmjölk
1 ägg
1 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
1 msk rapsolja
1 msk pofiber

Exempel på fyllning: 
Fruktsallad med blåbär, färsk ananas, apelsin och kokosflingor

Vispa ihop mandelmjölk och ägg. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i vätskan lite åt gången så att det inte klumpar sig. Låt smeten stå i 30 minuter. Stek i en panna med smör eller kokosfett tills plättarna fått färg på undre sidan och sväng sedan om. Sätt plättarna på en tallrik under duk så att de inte svalnar.

Servera med fruktsallad eller grädde och sylt.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s