Pinaattikeitto / Spenatsoppa

spenatsoppa

(kahdelle)

200g tuoretta pinaattia
2dl ruokakermaa (laktoositonta tai kasvipohjaista)
2dl vettä
puolikas fenkoli (tai maun mukaan)
puolikas purjo (vihreä osa)
Sitruunamehua
Liemikuutio
mustapippuria
Valkopippuria
2 kananmunaa

Kuumenna kattilassa vähä  voi ja valkosipulilla maustettu rypsiöljy. Lisää sipuli ja fenkoli, paista hetki sekoittaen. Lisää sitten pinaatti, vesi, liemikuutio, mustapippuri ja valkopippuri. Anna kiehua hetki kunnes pinaatti on pehmennyt. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon ruokakerma ja puolikkaan sitruunan mehu. Soseuta sauvasekoittimella. Kuori keitetyt kananmunat, halkaise puoliksi ja aseta keittoon.


(för två)

200 g färsk spenat
2 dl matgrädde (laktosfri eller vegetablisk)
2 dl vatten
en halv fänkål (eller enligt smak)

en halv purjolök (den gröna delen)
citronsaft
1 buljongtärning
svartpeppar
vitpeppar
2 ägg

Värm upp en skvätt rapsolja smaksatt med vitlök och smör i en kastrull. Blanda ner grovhackad purjolök och fänkål, stek och rör om en stund. Tillsätt sedan spenaten, vatten, buljong, svartpeppar och vitpeppar. Låt koka en liten stund tills spenaten har mjuknat. Ta bort kastrullen från plattan, blanda ner matgrädde och saften från en halv citron. Blanda till en slät soppa med en stavmixer. Skala de kokta äggen, skär dem på hälften och sätt dem i soppan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s